Общо показвания

вторник, 30 декември 2008 г.

Чудна година

Уж идва Нова година, а толкова мрак в душите ни. Докога ще се оплакваме, докога ще гледаме със завист в чуждото канче.
Били ни спрели от Брюксел милиони евро. Голяма работа, с пари само не се живее. По-важното е, че и премиерът, и президентът откриха кой е виновен - еврочиновниците, които не са ни оценили. И да не забравяме, че там, откъдето е текло, пак ще тече.
В МВР пропушили. Интересно кой ли им пали цигарите, след като Запалката си отиде. Нека си спомнят само за сестрите Белнейски и за сълзите в очите на техните близки. 
Да не забравим и магистратите. Защо ли Вальо Топлото, вместо да е на топло, е на път да бъде оправдан за всичко. Нямало и осъден бандит. Какво значение има, след като вече 150 от тях са мъртви, а останалите или търкат наровете в зандана, или са в далечни чужбини.
Депутатите били най-лошите от всички избирани досега. И това не е вярно. Нека си припомним само как си гласуваха едни спестени 650 000 лв. и колко спонтанно започнаха да ги даряват на страдащите.
Ако всичко беше погубено, повече нямаше да слагаме късмети в коледните баници .
Защо не вземем пример от царя. Какво ужасно нещастие сполетя първородния му син и наследник на короната, а той продължава да е оптимист и да вярва, че българите ще постигнат целта си, за която са мечтали толкова дълго. Как да не я постигнат - сиромах човек, жив дявол.
Истината е, че годината не беше лоша, а идващата ще е още по-хубава.
Честита да ни е!