Общо показвания

четвъртък, 18 декември 2008 г.

Дядо Коледа в парламента

Родните депутати пак се оляха. Очакват Дядо Коледа да им донесе тринадесета заплата. По този повод са си организирали и купон в модния ресторант "Кристал Палас". За свое оправдание казват, че парите са от икономии и от глоби за отсъствия.
Какво безочие! Изваждат ги от единия джоб на сакото и ги вкарват в другия джоб. Остап Бендер би ги потупал бащински като свои ученици.
Иначе се ослушват, когато трябва да се отделят 20 милиона за подпомагане опитващите се да заченат жени, не бързат да дадат 100 лв. добавка за децата, неприети в детските градини, чудят се и за полицаите, защото били много.
Най-интересното е, че опозицията си мълчи. Една дума не е казал Командира, който иначе добре се грижи за теменужката си.  Може ли да се очаква друго от червено-синята мъгла. Но има изход и той е, ако им е останало малко срам, да дарят парите за животоспасяващи операции. Толкова хора имат нужда от тях, но не могат да си ги позволят, защото нямат пари. 
Едва ли ще го направят. Отдавна са доказали, че мислят единствено за себе си. Не е луд, който яде зелника, а който му го дава. Така ще е, докато ги избираме и им плащаме, за да ни ограбват. Не трябва да се чудим след това като се държат нагло и ни се присмиват. 
Майките с празните детски колички показаха какво трябва да се направи. Фермерите и учителите - също. А и "пушачите" сред полицаите не бяха малко. Нека мине Коледа, пък после ще видим. Весели празници!