Общо показвания

понеделник, 1 декември 2008 г.

На ползу роду ли!?

Вън от съмнение е, че избраниците на народа са в свещената сграда за да уредят само себе си.
Седмица след като си поискаха космически пенсии, един от вносителите, червеният депутат Констадин Кобаков, вместо да посипе главата си с пепел и да се извини, заяви че ще поиска подкрепа и от парламентарната група на Столетницата. А за ужасното положение в страната обвини тези, които са го избрали: "Народът е мързелив и не работи", нагло заяви той.
Няма да се учудим и ако го подкрепят от червената партия.
Нали трябва да се намери виновник, не само за спрените 220 милиони евро, но и за открадните от местните остапбендеровци пари.
Но може ли да е друго след като и президент и премиер в един глас реват, че някакви си еврочиновници не са дооценили усилията им. 
След като те търсят вината другаде, защо и протежетата им в парламента да не хвърлят вината върху потърпевшия електорат.
Както правилно казва Ботев: "Добро, много добро, че има такива хора, които искат да вкарат цял народ в царство небесно. "
Какъв срам всъщност! 
Какво ли още трябва да изтърпят избирателите, за да им светне, че трябва да изметат тази пасмина. И да изберат такива, които наистина ще работят на ползу роду.