Общо показвания

неделя, 14 декември 2008 г.

Защо пушат в МВР

Винаги, когато има протест, политиците гледат да се намърдат. Едни искат да спечелят гласоподаватели, други се канят да си измият ръцете с бунтуващите се, за да прикрият нещо, което е трябвало да свършат, но все още не са. 
Но ето какво каза един "пушач":  "През пролетта ми дадоха лятно кепе с козирка. Разписах се на ведомостта и там видях, че цената му е 6 лева. Беше от някакъв скапан плат. Един път ме валя дъжд и един път го прах, то стана на парцал. Викам си - 6 лева, с тях и без тях. Отидох на "Илиянци" и си купих същото кепе, но от непромокаем плат, микрофибър. Още е здраво, ще карам и другото лято с него. Знаете ли колко струваше? Четири лева. Някой в МВР прибира рушвети и прави гуша на наш гръб. Сигурен съм."
Точно това е проблемът на МВР.  На министър Михаил Миков му светна още в първите дни, че нещо не е наред, когато разкри, че за две години са изразходвани 90 млн. лв. за организирането на СРС-тата. Но защо спря дотук, а не продължи да ровичка из авгиевите обори. Едва ли щеше да се стигне до пушене, ако крадливите чиновници бяха изгонени от МВР, а някои от тях дори дадени на прокуратурата. 
И това не е всичко. А какво да кажем за онези добросъвестни служители, които аха да закопчеят някой голям бандит и изведнъж се окаже, че техен началник спре разработката. 
В момента най-опасни са тези политици, които казват, че няма време, че идват избори и по-добре да дадем от излишъка някой милион, за да върнем духа отново в бутилката. Ако само това се случи, следващият бунт дори да не е в МВР, няма как да не мине, защото и полицаите няма да си мръднат пръста.