Общо показвания

петък, 5 декември 2008 г.

Коалиционни неволи

Нищо драматично няма да се случи след коалиционния съвет. Независимо от дрязгите тримата големи ще си стиснат ръцете и ще се прегърнат. С едно наум, разбира се. Изборите чукат на вратата. А след тях няма да е същото.
Е, преди срещата имаше напрежение. Прехвърчаха искри между хората на Румен Овчаров и НДСВ, в лицето на Гергана Грънчарова и Милен Велчев. ДПС също изправи на нокти управляващите, като от там директно заявиха, че не са "коч на Курбан байрам, че да чакат да ги заколят". После обаче Доган направи коледен подарък на червените, като ги успокои, че мандатът ще бъде изкаран докрай. В Столетницата нямаше как да не се зарадват. Та нали те все още нямат нито едно успешно завършено управление. 
Освен това може ли да има предсрочни избори, след като Иван Костов ги иска. Знаем ги неговите номера. Те винаги са били в полза на синьо-червената мъгла.   
Истината е, че наистина идат празници. А след тях, всяка коза за свой крак. Тримата големи може пак да седнат на една маса. Но ще са наясно, че ударите помежду им ще продължат, макар и подмолно. Веднъж загубено, доверието трудно се връща. Затова едва ли ще се жалят. Всички са наясно, че пилците ще се броят след изборите. Кой е по-добър играч, ще се разбере чак след тях. Дори и да са предсрочни.