Общо показвания

вторник, 23 декември 2008 г.

Шведска тройка за Барозу

Попитали радио Ереван може ли България да настигне Швеция. Радиото тутакси отговорило: "Може, защото тройка управлява страната, но на Сергей му трябва още един мандат, за да постигне стандарта на двамата си партньори". Затова правилно пледира нашият премиер пред "Таймс", че страната ни не бива да бъде съдена по същите високи стандарти като останалите членки на ЕС, само след две години членство. Още един мандат за Столетницата и всичко ще дойде на мястото си.
Писна ни и от еврочиновници. 
Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Дурау Барозу бил казал пред авторитетното издание, че са "нужни конкретни и убедителни резултати в съдебната реформа, борбата срещу корупцията на високо равнище и борбата срещу организираната престъпност".
Как да няма резултати? Малко ли е, че 150 гангстери вече не са между живите.
Лесно му е на господина да дрънка от Брюксел. А нашият премиер да не се връзва. Защо не покани Барозу да го замести на поста за малко. За да види как се управлява в сандвич. Може и на трамвая да го качи, за да му светне на еврочиновника, че 45 години не стигат.  А накрая да му пусне бай Ганя да му изпее в някой чалгаклуб: "Европейци сме ний, ама все не сме дотам".
После да го изпрати по живо по здраво. Пък да видим след това какви ще ги говори.
Не Швейцария, а Швеция на Балканите ще сме. То е ясно.