Общо показвания

петък, 19 декември 2008 г.

Честита ваканция

Само половин час след началото на работния ден председателят на парламента Георги Пирински прекрати заседанието поради изчерпване на дневния ред. И  пожела на депутатите весели празници до 14 януари.
Хубав пример за избирателите - 40 дни ваканция през лятото и още 20 по Коледа. А какво да кажем за трите работни дни през седмицата, за полупразната зала и гласуването с чужди карти. Трябва ли да припомняме колко законопроекти висят и колко милиони евро са загубени заради тяхното безхаберие!
Истината е, че депутатите се уплашиха от народната любов. То е ясно защо побързаха да се изнижат.  Знаят, че загражденията не могат да ги спасят. Имат исторически опит. Вече нямат вяра дори на стотиците  полицаи, дошли да ги пазят. И как да им вярват, след като само преди седмица униформените "пушеха" в градинката до МВР, а от няколко дни се канят да последват арабина, който замери Джордж Буш с обувките си. Как да не се страхуват и от гнева на фермерите, на които едно обещаваха, а друго гласуваха. Трогнаха ли ги студентските неволи, обърнаха ли внимание на екоактивистите!?
Спомняте ли си трите кита, които според Конфуций крепят властта - оръжието, храната и доверието. Попитан какво може да се загуби във време на криза, философът казал: оръжието и храната, но в никакъв случай доверието. Точно това загубиха нашите депутати. 
Медиите му били виновни на другаря Пирински!?  Какъв срам всъщност!