Общо показвания

понеделник, 1 декември 2008 г.

Денят на теменужката

Командира май си е повярвал, че отново идва часът на сините теменужки. Решението на ДСБ да търси партньори за предизборна коалиция е поредният номер на Иван Костов. Човекът, който разби и заряза СДС, сега иска да изиграе и ролята на мним обединител. Този път, за да унищожи десницата завинаги. Забележително е условието, което поставя, за да се възстанови единството: "Тези, които желаят да се присъединят към тях, да са готови да споделят техните идеи и да работят за реализирането им."
Както се казва - на гол тумбак, чифте пищови. На всички е ясно, че Костовата партия остава извън борда на следващия парламент. Затова търси предизборна коалиция, че да не се дави сам. И, разбира се, да изпълни поредната политическа поръчка. Та нали това е правел по времето на Тато, когато е промивал мозъци.
Не сме забравили кой направи от СДС тоталитарна партия и после ДСБ по същия калъп. Знае се кой извърши партийна приватизация и корумпира синия елит. И кой създаде митница в Самоков, че да му е по-удобно на Косьо. И как си затрая, когато трябваше да разкрие всички досиета.
Но какво друго да очакваме от политически милиционер като Костов, който освен едноличната власт друга не признава.
А опозицията трябва съвсем да е превъртяла, че да тръгне отново след него.