Общо показвания

понеделник, 15 декември 2008 г.

Парламентарни врътки

Първо петима депутати от ПГ "Народен съюз" обявиха, че отиват в ОДС, вчера от "Гергьовден" решиха да запълнят опразненото място и напуснаха сините. Сега се чака Командира да се съюзи с царските отцепници. 
Да не се окаже само че се прелива от пусто в празно. Какъв е смисълът да се прави обединена десница, след като си правят непрекъснато номера един на друг. Ясно е, че става дума за оцеляване. И в тази игра всеки се оправя сам.
Отсега е смешно това, което се случва. Накрая участниците в този маскарад може дружно да заплачат.  
По-интересно е надхитрянето в управляващата коалиция. Там се кълнат, че ще изкарат мандата до края. Но това не е сигурно. Царят отдавна се поврътва. Но не е готов за резки движения, засега е извън тези, които ще се класират в следващия парламент. Доган е притихнал и това е лош знак за червените. Случаят "Ахмед Емин" уж вървеше към приключване, но след Коалиционния съвет срокът на разследването бе удължен. Сергей също си трае, макар че топката със загубените 220 милиона по ФАР е в неговото поле. А предстоят нови евродоклади. Освен това не се знае дали само опозицията е имал предвид премиерът, като пусна крилатата фраза "кучетата си лаят, трамваят си върви". Защото в него не видяхме да се возят коалиционните партньори.
Добрата новина е, че както и да се въртят всички, изборите ги чакат. Тогава ще се разбере кой е отпред, кой отзад.