Общо показвания

понеделник, 29 декември 2008 г.

Пуйки за отстрелване

Лидерът на СДС Мартин Димитров започна да върти номерата на Иван Костов. Щом като усети, че правителството се клати, Командира иска вот на недоверие. С една-единствена цел - да им помогне. Младият син лидер вчера показа, че е добър ученик. Той призова двама министри от БСП да си подадат оставките. Първо, заради това да бъде "развалена злата европейска прокоба", която тегне над тяхното правителство, и второ, защото червеното сърце било избрало да бие без тях в Изпълнителното бюро на БСП.
За политикономист като Костов е ясно. Но за Мартин Димитров, за когото марксизмът е нещо непознато, обяснението е друго. И то е, че коледният махмурлук все още го държи. Ако е решил да сервира две червени пуйки на другаря Сергей, пак е сбъркал. Защото не той е човекът, който може да ги отстреля. Освен това премиерът вече предупреди, че ако ги махне, ще стане по-лошо.
Всъщност, точно това би трябвало да пита един опозиционен лидер. Защо премиерът смята, че ще стане по-лошо. След като навсякъде по света, като ти вземат 220 милиона, виновникът моментално си отива. Може да действа и още по-твърдо, като нареди на своите депутати да напуснат парламента. От много време е ясно, че управляващите си правят там каквото си искат. 
Ако ли пък новият син лидер е решил да върви по стъпките на Костов, сам ще се превърне в пуйка за отстрелване. 
Командира вече чака на гюме.