Общо показвания

събота, 19 октомври 2013 г.

Кукувичата прежда на Мадам Йес

Вече си мислехме, че кукловодите на Меглена Кунева са я скрили, защото най-после им е светнало, че всяка нейна поява е учебно доказателство защо избирателите оставиха нея и нейната партийка извън парламента. Но и тяхното упорство май няма граници.
Факт е обаче, че Кунева много я боли, че не е в Народното събрание. Защото все към него гледа, макар и през крив макарон, както е казал народът. И за да се приравни някак си към висотата на свещената сграда, се опитва да размахва пръст на депутатите. Че и да ги поучава как може да влязат в правия път, ако изпълняват нарежданията й. То бива, бива бягане от реалността, ама чак толкова не бива. И Барон Мюнхаузен би й завидял на опитите  да лети, характерни за онези болнични заведения, в които всеки може да е премиер или астронавт.
Но понеже става дума за наглост, няма да подминем

опита на отгледаното писано яйце на бившия режим

да бъде насадено в гнездото на демокрацията. Не е тайна за обществото кой фалирал олигархичен кръг създаде така наречения Реформаторски блок, защо точно нея побутва напред за негов лидер и какви титанични опити прави, за да я припознаят и протестиращите като такъв. Особено след като се видя фиаското на друг техен фаворит – президента Плевнелиев, забъркал се в множество афери, за които тепърва ще се налага да се среща с Темида.
Няма да подминем и лъжата, нагло изречена от Кунева в ефир вчера, че нейният фаворит Найден Зеленогорски никога не е ползвал ромски гласове, за да получи втори кметски мандат. Достатъчно е да се изгледа клипът, пуснат по този повод в социалната мрежа, за да се види колко почтително кандидат-кметът Зелногорски посреща един ромски цар.
Истината е, че

лъжата отдавна е втора природа на госпожата

Точно както по времето на Тато беше Пръмова, защото беше снаха на известен комунистически водач, така веднага след промените стана Кунева, защото така беше по-изгодно.
Същото хамелеонство Кунева ярко демонстрира и докато беше еврокомисар в Брюксел. Вместо да работи за националните интереси, сервилничеше на чужди и заслужено си спечели прозвището Мадам Йес.
Няма да се спираме и на многобройните афери и неизгодни договори, с които се свързва нейното име. Но обществеността е наясно, че цената, която плаща заради Кунева и нейните кукловоди, вече е непосилна. Няма как един провалил се еврокомисар, издънил се кандидат президент и

подлъгал мнозина вдясно с партията си

правилно недопусната в парламента от избирателите, да бъде съдник, още по-малко морален стожер.
Този неин похват отдавна е забелязан от тези, които бяха докарани до просешка тояга заради безобразията на онези фамилии, техните родственици, близки, че и снахи. Не само че достойните избиратели няма да допуснат повече някой да спекулира и демагогства със смисъла на символа да бъдеш гражданин, но със сигурност не е далеч денят, в който на това котило ще бъде потърсена сметка. Защото на всички им писна крадецът да вика „дръжте крадеца”.