Общо показвания

четвъртък, 21 април 2011 г.

На лов или по любов е бил Гошето

Когато става дума за ловни подвизи, винаги трябва да имаме едно наум. Наслушали сме се на лакърдии. Но нека караме поред. Спомняте ли си какво беше обяснението от президентството на обвиненията, че в деня след пожара във влака София-Кардам, когато загинаха 8 души, Георги Първанов стрелял по вълци в Симитли – той бил в този район, но не бил на лов. След това се разчу и за улов на дива свиня край Попово, който му донесъл трофей, оценен с цели 117,6 точки. Малка подробност е, че отстрелът е извън ловния сезон. Разбира се, всичко това бледнее в сравнение с улова на архара в Узбекистан през 2008 г. Планинският козел е записан в Червената книга на най-редките видове в света.
„Ако се докаже, че тези случаи са верни, готов съм да подам оставка”, закле се тогава обитателят на „Дондуков” 2. Може и да е искрен държавният ни глава. И истината да е като във вица: връща се вкъщи един ловец, а жена му го пита: „Абе, Гоше, беше ли преди 8-9 месеца из Родопите на лов?”„Лов на какво?”„На сърни.”„Да, бях, защо?” „Обади се една сърна – имате си сърненце.”
Е, сега дойде моментът избраниците на народа от„Антимафия” да кажат кой крив, кой прав. Защото ние не сме светци, но няма как да вярваме на човек, който пред хората е известен с едно име, а пред кукловодите с друго.