Общо показвания

четвъртък, 29 януари 2009 г.

Да влезе горският

Ясно е като бял ден, че партията-майка, създала десницата, трябва отново да се намеси. Само здравата ръка на Столетницата може да предотврати техния край. 
Защото там пак полудяха. Уж щяха да се обединяват, но отново тръгнаха да се цепят и отлюспват. И то преди изборите. Прилича май на самоубийство. 
Как иначе да си обясним проекта за коалиционно споразумение на Командира, по-известен вече като "кеш енд кери". Нека припомним само, че в него политическият милиционер предлага на бъдещите си коалиционни партньори, които не могат да си платят, да отстъпят депутатски мандати на по-заможните. И за какви "чисти ръце" говори, след като, за да оцелее, е готов да се съюзи с тези, които доскоро наричаше "емблеми на корупцията". След подобни дивотии съвсем естествено е да започне бягство от потъващия кораб. 
А какво да кажем за сините. Всички видяха, че на скорошните избори за лидер са една шепа хора. Сега започна да се вижда и друго - че с много демокрация и слободия, нищо не става. Дори напротив, става по-лошо. Ето го резултата - вместо да плеснат с ръце и да се прегърнат, първото, което решиха да направят, е да започнат нов лов на вещици. 
Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено. 
Витаят и едни други подозрения. И те са, че някой иска да се облажи от смъртта на десницата. 
Е, това на нищо не прилича. Ако лидерите им са решили да изкарат лесни пари от закриването на партиите, като отстъпят на трети лица правото да купят партийните им централи, номерът им няма да мине. И това са предвидили техните създатели, няма да има аванта. Просто ще останат без тях.
Май чавка им е изпила акъла, след като и това обсъждат. Толкова са изпаднали, че се радват само когато на Вуте му е зле. Наистина ще гледат парламента през крив макарон. 
Но може ли да се живее без синьо-червената мъгла!? Не може, разбира се. Това най-добре го знаят на "Позитано" 20. Затова час по-скоро вдясно трябва да влезе горският и да ги изгони всичките. А после да намерят наследниците на Командира, бате Петьо и хубавото Наде. 
Иначе пожарът вдясно лесно ще мине и в двора на левицата.