Общо показвания

сряда, 14 януари 2009 г.

Мач или протест

Ясно беше, че това ще се случи. Че ще има счупени глави. И че ще пострадат невинни хора. Покрай сухото гори и суровото.
Не знае ли столичният кмет, че ултрасите отиват не за да протестират, а за да се сбият. Много ни е интересно какво ще каже градоначалникът на собствениците на магазини и коли, които ще загубят хиляди, за да възстановят щетите от погрома. Лесно е да се измъкнеш, когато стане напечено с десарската хватка, че имало бомби. Ами като почнат наистина да гърмят бомби, какво ли ще каже!?
Жалко за студентите, еколозите, млекопроизводителите, учителите и майките, които има за какво да протестират. И с които избраниците на народа се подиграха. Дори по време на мелето пред свещената сграда те невъзмутимо играеха игрички на лаптопите си или водеха безсмислени спорове в пленарната зала.  Добре защитени от хиляди полицаи, на които никак не им е безразлично как да изхранват семействата си. 
Избраници на народа ли!? Каква арогантност и какво безхаберие към тези, които са гласували за тях. Ясно е, че час по-скоро трябва да си ходят. Не е възможно повече да бъдат търпени техните безобразия. 
Никой вече не вярва на синьо-червената мъгла, която близо 20 години мисли единствено за собственото си благополучие и как да краде законно. Дали пък точно тя и този път не се обедини и организира ултрасите, за да запази собственото си статукво...