Общо показвания

неделя, 4 януари 2009 г.

Кметски неволи

Свършва ли царството на местните гаулайтери!? 
Кметовете на Дупница и Велико Търново вече танцуват на ДАНСинга. На дневен ред са още няколко, предвождани от хасковския Георги Иванов. Ако това се случи, след години жителите им ще се чудят как е било възможно в страна - членка на НАТО, да има градове-държави. Но сега никак не им е до смях. На управляващите - още по-малко. На тях най-после им светна, че ако не вземат мерки, местните коалиции ще подменят традиционните партии. А и предпазната клауза по глава "Правосъдие" диша във врата им.
Но не всичко е розово. Нека припомним само, че тези кметове не са тръгнали от нищото. Хамелеоните могат да завидят на бързината, с която те сменят политическите си пристрастия. И винаги имат патрони по върховете на държавата. Затова се смятат за недосегаеми. Толкова са сигурни, че започнаха да се подиграват с парламента, ДАНС и прокуратурата. 
Затова нека не избързваме. Защото може да се случи като в онзи виц, в който трима тичат да хванат влака, но само двама успяват. Този, който остава, се залива от смях. Когато го питат защо се смее, той отговаря - трябваше да пътувам аз, а те дойдоха да ме изпратят. Да не се случи така, че кметовете да продължат да дерибействат, а управляващите да отпътуват с бързия влак.