Общо показвания

вторник, 6 януари 2009 г.

Глас в пустиня

Отдавна е ясно, че държавата ни е калпава. И че всекидневно ни бъркат в джоба за едно или друго.
Затова не е новина, че са ни ощетили с поредните 1000 лева за парното. Бихме се учудили, ако опозицията и синдикатите не оспорват поскъпването. Това им е работата. Ясно е и как ще реагират от БСП. Още днес от червеното политбюро ще кажат, че не сме загубили 2 милиарда от лош договор, а точно обратното, че сме спечелили. И че са играли с курса на долара, за да защитят държавния интерес. Така че опозицията да не се опитва с евтин популизъм да качи рехавите си проценти. Може накрая от Столетницата да кажат нещо и за червения трамвай.  
Ако всичко беше наред в държавата, още преди опозицията да изока, лично премиерът трябваше да нареди проверка дали Държавната комисия по енергийно регулиране не работи против интереса на гражданите. Ясно е, че ако на държавните чиновници им се плаща, за да пълнят гушите на други такива, то просто няма нужда от такава комисия. Прокуратурата също трябваше вече да се самосезира, а парламентът да свика извънредно заседание по въпроса.    
Лошата новина е, че гарван гарвану око не вади. След като Вальо Топлото все още е на свобода, какво им остава на ощетените, освен да си платят или да си траят до изборите. И се молят да не ги погнат бирниците. Пък след вота ще видим дали тези, които сега ги защитават, ще им върнат парите, или ще забравят какво са говорили.