Общо показвания

понеделник, 12 януари 2009 г.

Парламентарни игрички

Избраниците на народа пак искат да ни излъжат.  Вместо да се заемат със спрените от Евросъюза милиони, с мафията и с мизерията, в която живеят повечето българи, те предпочетоха да вдигнат поредната пушилка. Затова и превърнаха първия си работен ден от последната сесия на този парламент в безсмислена говорилня. Ясно беше, че с дебата за спряната газ и евентуалното пускане на Трети блок на АЕЦ, от кумова срама, ще се опитат да оправдаят единствено бездействието си. 
Нищо ново под слънцето. Вижда се, че пак ще се занимават само със себе си. И че ще се надхитрят взаимно - най-вече за изборното законодателство. В управляващата коалиция има непреодолими засега разногласия най-малко по три пункта - мажоритарния вот, евентуалното сливане на избора за евродепутати и тези за парламент, спори се и за 4-процентовата бариера. Целта е със законодателни хватки основните играчи да си осигурят добри позиции за следващата подялба на баницата. Но дори и да си стиснат ръцете няма да е като между съюзници, защото след изборите ще има изпаднали извън борда.
Колкото до парламентарната опозиция, ще си остане безгласна буква. Но тя си го заслужи. Затова не бива да се учудваме, че на предстоящите протести и тях не ги искат. 
Всъщност избраниците на народа за пореден път показаха, че мястото не им е там. Какво ще решат избирателите, е друга тема.