Общо показвания

сряда, 21 януари 2009 г.

Миков и шайката в МВР

Ясно е, че с пушене и оставяне на скъсани обувки реформата в МВР няма как да се осъществи.
Или авгиевите обори трябва веднъж завинаги да се прочистят, както се е заканил министър Михаил Миков, че ще го стори до края на мандата си. Или просто той ще е поредният политик, заемал този пост, но оставил системата непокътната. 
Спомняте ли си онзи полицай, който обясняваше как се разписал за кепе от 6 лева. То се скъсало на втория ден и той се принудил да си купи друго от пазара. Какво било учудването му, като само за 2 лева се сдобил с яко кепе със специално покритие, което и досега носел. Няма съмнение, че в МВР има банда от далавераджии, която краде от парите на данъкоплатците. И това не остава незабелязано от редовите полицаи. Ето с какво трябва да се захване министърът. 
Разбира се, че това не е всичко. Публична тайна е, а Миков знае най-добре, че в МВР има и друга шайка, която помага на бандитите и пречи  на колегите им да ги заловят. Да не говорим за рекетьорите с униформи, с които всекидневно се сблъскваме по пътищата. Не е възможно да има истинско МВР, докато сенчестият бизнес си поръчва назначенията.
Нека не забравяме и опозицията, която твърде подозрително се опитва да отклони министъра от основната му задача и го занимава с излишни упражнения, вместо да го подкрепи в действията му. Ако целта й е да запази статуквото в МВР, нека си кажат направо. Не е нужно да се връщаме много години назад, за да припомним кой осигуряваше чадър над Косьо Самоковеца, че и на Доктора...
Със сигурност на министъра не му е лесно и да е в червеното политбюро с хора, които са осъществявали срещи с оперативно-интересни лица. Ако си мислят от Столетницата, че това не се вижда с просто око, много се лъжат. По-важното е Миков да не си трае. Защото може любимата партия да му е мила, но истината има спокойно сърце.