Общо показвания

вторник, 13 януари 2009 г.

Залпът на "Аврора"

Има нещо много патриотично и твърде подозрително в намеренията на депутатите да подкрепят усилията на правителството за отваряне на затворените трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй". Заради газовата криза нашият Давид иска да скочи срещу Голиат. Защо не, след като страната ни има да си връща заради отнетите и спрени милиони евро от Брюксел.
Как гали слуха подобна войнственост. Дори Командира и Царя забравиха какви ги надробиха и бързат да се включат в хора предизборно. С каква лекота всички си затварят очите пред очевидния факт, че не само нямаме недостиг на ток, не само че изнасяме, но дори имаме топъл резерв от стотици мегавати. 
Да не би да са решили, че еврочиновниците закусват карфички и са забравили да смятат.  Трябва ли да се учудваме, че само час след нашия консенсус Европейската комисия предупреди България, че присъединителният й договор не дава никакви права за едностранно отваряне на реактори в АЕЦ "Козлодуй". 
Не ни ли стигат шамарите, които отнесохме!?
Ако целта е повторното връщане на страната в орбитата на руския мечок, нека си кажат направо. И да продължат залповете на "Аврора". Пък ще видим докъде ще я докараме.