Общо показвания

петък, 9 януари 2009 г.

Балоните и кактусът

Хасковският кмет вчера се оплака, че бил подложен на психологическа атака и че обвиненията за корупция срещу него са поредната политическа поръчка. Като ощипани госпожици реагираха на подобни обвинения и неговите колеги от Дупница, Велико Търново, Левски, Белоградчик. 
Нищо ново под слънцето. Всеки път, когато някой градоначалник, който доскоро се е смятал за недосегаем, бъде качен на ДАНСинга, той, вместо да потъне в земята от срам и се скрие в миша дупка, вдига вой до Бога. Посипва всички с катран, а той целият е в бяло. 
Ако това се случваше в бяла държава, отдавна тези кметове да са в раирани костюми. А на техните наследници на постовете и през ум нямаше да им минава да бъркат в кацата с меда. Страната ни трябваше да бъде заплашена от предпазна клауза по главата "Вътрешен ред и правосъдие", за да им светне на управляващите, че така повече не може да продължава. И че тези кметове всъщност не са никакви кметове, а чорбаджии, които вече се превръщат в заплаха за самата държава.  
Спомняте ли си онзи тъп виц, в който два балона си летели в пустинята и единият казал на другият: "Внимавай, кактусссссс!" А онзи: "Късно казвашшшшшш!" 
Ако кактусът е Брюксел, ясно е освен кметовете кой ще е другият балон, който ще се спука.