Общо показвания

неделя, 11 януари 2009 г.

Дерзайте, политици!

В един филм, който е сред номинираните за големите американски награди тази година, бившият президент Ричард Никсън изненадва интервюиращия го Дейвид Фрост със следното откровение:
"Най-лошото е, че разочаровах мечтите на хиляди млади хора, които биха искали да участват в управлението, но сега си мислят: "То е корумпирано." Ще нося бремето цял живот, политическият ми живот приключи."
Интересно кога някой бивш или настоящ управленец у нас ще направи подобно признание пред избирателите. 
Засега няма такъв. Свидетели сме на точно обратното. Политици, които предадоха демонстрантите от мразовитата 1997 г. и са виновни за много от бедите, които ни сполетяват, сега се канят да яхнат готвените протести на студенти, природозащитници, млекопроизводители, зърнопроизводители и учителския синдикат. С единствена цел - отново да седнат на държавната софра. Затова Командира, о.з. генерала и другите пребоядисали се на демократи бивши комунисти по-добре да се скрият. 
Няма как да избегнат гнева на разочарованите и управляващите. Техният шанс е в малкото време, което им остава, да поправят част от дивотиите, които натвориха. Ако не могат - нека имат смелостта да си признаят, че не са се справили. Защото младите хора нямат време за губене. И със сигурност ще ги изпратят да си носят бремето. 
Признат грях - половин грях. Дерзайте, политици!