Общо показвания

неделя, 15 юли 2012 г.

Часът на истината за СДС


Сините ще решат днес дали да продължат да са в коалиция с бившата комунистическа партия, така както го правеха през последната година и половина в парламента или ще тръгнат по пътя на десницата, заради която преди близо 22 години бе създаден СДС.
През последните дни маските паднаха и вече никой не се съмнява, че Емил Кабаиванов иска да възроди синята идея, а Ваньо Шарков се кани да върне статуквото на червено-синята мъгла. Зад Шарков стоят тези, които в продължение на целия криминален преход задкулисно, а напоследък съвсем открито обслужваха Октопода. Но успяваха майсторски да се прикриват и лъжат избирателите. И макар те да ги наказаха през 2001 година, лидерите им не се оттеглиха. А напротив – първо се опитаха да откраднат Синия лъв, след това, като видяха, че се провалят, майсторски се присламчиха и превърнаха лидера на СДС по това време от Мартин в Мавъртинчо.
Видя се  също така по време на първия кръг на изборите, че сините играят честно с няколко кандидати, защото такива са правилата на демократичния избор, докато скритите зависимости  изплуваха в един кандидат, както са ги учили кукловодите от култа на личността насам. Не се учудваме, че тези, които загубиха, подкрепят Кабаиванов, защото просто са в един отбор, както и не се учудваме, че съюзилите се с бившите комунисти, си служат с манипулации като тази, че изборът днес е между ДСБ и ГЕРБ.
Предпочитаме обаче да вярваме на Кабаиванов като казва, че трябва да се заложи на ясни принципи, а не на неясни коалиции.
Затова в заключение ще кажем, че тези които създадоха ментето на СДС, е крайно време да бъдат пратени там където им е мястото – на историческото бунище. И СДС да върне трите си букви, а не както беше останал без първата, когато недосегаемите стари влъхви се правеха на мними демократи.