Общо показвания

събота, 14 юли 2012 г.

Ловецът с двете имена пак се появи


Вече си мислехме, че бившият президент Георги Първанов може да се измъкне по терлици от дивотиите които надроби по време на двата си мандата. Но се оказа, че управляващите не са го забравили. Вицепримиерът Симеон Дянков реши да провери как Ловецът с двете имена се е отнасял с лопатарите в резиденция „Кричим”. Защото през последните години само той е посещавал това райско кътче. Винаги може да ни мине през ум, че Дянков не случайно любопитства какво точно е вършел Първанов там, като се има предвид, че двамата не се долюбват още от времето, когато президентът с харамийския псевдоним си позволи в типичен ДС стил да публикува конфиденциален разговор помежду им. 
Но намеренията на вицето заслужават внимание, защото ловните подвизи на Първанов и тяхната съмнителна законност винаги трябва да бъдат разследвани. 
Добре би било и магистратите да се поинтересуват не само от проверката, която управляващите смятат да извършат, но и от предишните скандални ловувания. Защото те имат не само криминален привкус, но някои от тях са цинични от морална гледна точка. Само ще припомним, че един такъв лов се състоя по време на трагедията с онзи влак край Кардам, в който изгоряха девет души и други девет бяха тежко ранени.