Общо показвания

вторник, 17 януари 2012 г.

Митрополити под пагон

Държавна сигурност сме ние самите, защото сме, както се изрази един дипломат, когото имах щастието да чуя, той рече, че ние сме под българско робство, не под робството на Държавна сигурност, а под българско робство, частен случай на което е тази Държавна сигурност, за която говорят. Какво значение има кой, къде е бил, в чия сигурност, при положение че е такъв, какъвто е, преди да влезе в нея и след като е излязъл от там."
Цитираме популярния народопсихолог д-р Николай Михайлов и бивш десен депутат не случайно. И не защото вкупом сме съгрешили и сега ще им сърбаме попарата, както се опитват да се оправдаят за дереджето ни кукловодите. А защото всеки носи своята отговорност за случващото се. Затова и изобщо не се изненадваме на поредната порция оповестени агенти на Държавна сигурност. Скандално е, разбира се, че духовниците са подписвали декларации, че не вярват в бога, при вербуването им, както твърдят висши служители на тези служби. Но е можело да не подпишат и никога да не станат това което са. В крайна сметка за резил. Така че българското робство не e дошло свише.
Затова ето какво ще кажем в заключение:
И ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни“, е написано „Иоан“ 8:32 на светото писание. Сега агентите на ДС от висшия клир вече са освобедени от тази си зависимост. Свободни са обаче и миряните да решат дали да се изповядват и слушат проповедите на тези, които са били рупор и тайно ухо на бившия комунистически режим.