Общо показвания

понеделник, 2 март 2009 г.

С боклук на 3 март

Като гледа човек как столицата потъва в мръсотия, няма как да не си помислим, че пак не случихме на кмет.
Дори да погледнем  оптимистично  и от неговата страна, ще видим, че бедите за Бойко Борисов няма да свършат. Първо, защото да се чуди човек с какви хора се е събрал. Прав е като казва, че засега неговите гледат към масата със сандвичите отдалеч и изобщо не му се мисли как трябва да ги реже, когато седнат на трапезата. И второ, преди да реши как да дърпа юздите, трябва хубаво да помисли как да озапти себе си. Защото кой да го опази от неговите простотии...
Но нека не жалим Борисов, по-важният въпрос е трябва ли всички да страдаме заради него!? Може ли София да се превърне в кочина навръх националния ни празник!? 
Отговорът е може, разбира се, защото кметът, вместо да е на мястото си, се е пренесъл в друг свят. Там той е единствен и няма друг над него. Това, разбира се, е най-късият път към провала му, но ще го разбере по-късно. 
Когато трябва да открива метроотсечка или пък част от ремонтиран път, Борисов е готов да се яви редом дори с врага си Станишев, само за да не остане с едни гърди назад. Но когато трябва да се чистят улиците от сняг и боклуци, него го няма. 
Е как да му повярваме, че може да управлява държавата. 
Истината е, че е малко късно да очакваме столичният кмет да е там, където трябва да бъде и най-вече да върши работата си както трябва.
И понеже обича да се снима със знаменитости,  ще му препоръчаме отново да покани в столицата Френсис Форд Копола и да се  снима с него до някоя купчина с боклук, може и из нощна София да се разходят. После да го попита какво е имал предвид известният режисьор, като е казвал, че градът става за интериор на гангстерски филм от началото на миналия век.
Няма съмнение, че кметът винаги е готов да се извърти на сто и осемдесет градуса. Затова  няма да го видим да въдворява ред между боричкащите се фирми за чистота. Пъзелът се реди другаде. Други са кукловодите. И Бате Бойко си знае, че няма измъкване. 
Ще повторим, това не ни интересува. Няма да живеем в кочина. Не искаме да сме на мястото на Вазовия герой с неговото "живейм ли, мрем ли, ний не знайм". Ако той е решил да смени "ГЕРБ"-а си с боклукчийска кофа, да го прави навреме. 
Тогава ще ни светне защо улиците са мръсни и с големи дупки. 
И ще знаем как да гласуваме на изборите.