Общо показвания

неделя, 15 март 2009 г.

Шанс за Командира

С всеки изминал ден Иван Костов става все по-прав. И това личи не само по летящата походка в кулоарите на Народното събрание, но и в речите на новия стар лидер на десницата. 
Прав е, като казва, че преди битка не мисли да бяга. Защо да се оттегля от поста, както искат повечето седесари. 
Прав е, като твърди още, че сините гледат с предубеждение на бившите царисти и че е глупаво да продължават да не ги искат в общите листи. Ама, разбира се, че те са тези, които най-много се облагодетелстваха от царското управление и има какво да се научи от тях. Сега е моментът и да поласкае ГЕРБ така, както хвалеше Мартин, преди той да му върне СДС на тепсия. Бате Бойко обича да слуша приказки от 1001 нощ за себе си, а какво по-голямо признание, ако те са разказани от бившия всесилен лидер на десницата. Бивш ли, наистина!?...
Няма съмнение и в думите на Командира, че вижда бъдещето си и в следващото Народно събрание. Но не е ли София твърде ниска топка за толкова известен лидер като него. Истинско предизвикателство е да спечелиш там, където никой не вярва, че може да се случи. За премиера, който промени България, подари приватизацията на бившите комунисти, създаде Самоковската митница, даде зелена светлина за капиталите на традиционните ни приятели от Москва и скри досиетата на дузина известни политици, включително и на ловеца с харамийския псевдоним, едва ли може да има прегради.
Затова само от него зависи дали ще приеме предложението на провинциалистите от Делиормана да поведе листата там. И да разбие монопола на ДПС и БСП, като покаже кой е истинският носител на революционните традиции. Сега е неговият шанс и глупаво би било да го пропусне. 
Едва ли обаче ще го направи, Командира знае как да мълчи, как да се крие от народната любов и как да играе картите си, особено когато е в силна позиция.Затова нямат шанс сините теменужки в иначе китния край. Както е казал народът: "Ще видят те кон боб яде ли!"  
Да му мислят и в столицата. Те първи ще разберат какво означава знаменателната прогноза, направена от лидера на ДСБ вчера  край лазурния бряг на езерото Комо: "В следващите години на България й трябва по-малко свобода и повече ред."