Общо показвания

петък, 6 март 2009 г.

Депутатски простотии

Нямат край депутатските дивотии. Тъкмо си мислехме, че са го ударили на уволнение, и ето че пак ни разказаха играта. 
С престъпно безхаберие избраниците на народа отхвърлиха промените в Закона за движение по пътищата, при това внесени не от опозицията, а от управляващото мнозинство. Трябва ли да се избият още няколко хиляди по пътищата на страната, за да им светне, че час по-скоро трябва да приемат по-високи санкции за нарушителите и строги изисквания към младите водачи.
За съжаление те нито имат уши да чуват, нито очи да виждат ада, на който сме всекидневно свидетели. С лека ръка хвърлиха на бунището очевидната необходимост за придружител на младия шофьор, когато в колата има повече непълнолетни, ограничението неопитните шофьори да не карат супермощни коли, както и носенето на светлоотразителни жилетки от децата, каращи колелета нощем.
Толкова са закърнели сетивата на родните ни депутати, че дори не ги стресна съобщението, че 16-годишен без книжка прати седем в "Пирогов", докато умуваха как да се отърват от законопроекта. Тука е моментът да напомним, че каквито и мерки да се приемат, ако пътищата ни са такива, каквито са в момента, драмите пак ще са неизбежни. Но с батко и братко трябва ли да очакваме друго!?
И това, разбира се, не е всичко. За да не си помислим, че нищо не вършат, малко по-късно нашите любимци проявиха изненадваща пъргавост, но не на ползу роду, а за да защитят собствените си интереси. С подобаващо мнозинство те не приеха въпросите на депутатите и отговорите на министрите в парламентарния контрол да се публикуват на сайта им в седемдневен срок, отхвърлиха при започване на наказателно производство срещу депутат той да бъде отстраняван от длъжност до приключване на производството и да се организира пропускателен режим в пленарната зала, като се отчитат картите на депутатите при влизане и излизане в пленарна зала и при гласуването, както и регистрацията и гласуванията по парламентарни групи също да се публикуват.
Е, ако не мислят за себе си, за кого друг да мислят!? И нали шашмите с чуждите карти трябва да продължат...
Тяхното дебелоочие е толкова очевидно, че няма нужда от коментар. Всъщност няма защо да се учудваме. Просто трябва да имаме още малко търпение. И да бъдем много внимателни на предстоящите избори. Най-вече когато срещнем в избирателните списъци добре познатите ни физиономии.