Общо показвания

петък, 20 март 2009 г.

Малки тайни

С идването на астрономическата пролет започнаха да идват и добрите новини. Най-после е на път да се вдигне синьо-червената мъгла. И политици като Командира да отидат в заслужен отдих. А премиерът Сергей Станишев да влезе в историята като първия, който не само е отказал да участва в дългогодишния заговор, но и помогнал за промяната на статуквото. 
Няма съмнение, че само с драстични мерки може да се сложи край на безпринципните коалиции. Откъде накъде партии ментета с фамозни имена и спонсорирани от олигарси ще определят пътя на страната. И ще осигуряват щастлив живот на техните създатели. Откъде накъде политически милиционери като Иван Костов, които получиха заслужен вот на избирателите за услугите, които направиха на кукловодите си, сега с коалиционни хватки отново се домогват до властта. 
Истината е, че търгашите вече разпределят постове в бъдещото правителство на уж националното спасение. И само от управляващите зависи дали ще станат съучастници или ще променят веднъж завинаги правилата на играта. 
Но нека не избързваме. Пролетта си има своите малки тайни. Каквото има да става, ще става.  Но това само няма да е достатъчно. Колкото и висок да стане прагът за мошениците, ако на избирателите не им светне какво трябва да направят, пак ще падне синьо-червената мъгла. А в това, за жалост, няма нищо тайно.