Общо показвания

петък, 8 юни 2012 г.

Цената на три човешки живота

Експертите тепърва ще установят какво точно се е случило при утилизацията на снарядите, че да загинат трима души, а техните семейства, роднини и приятели да потънат в скръб. 
Точно като Шекспировия герой обаче бихме възкликнали, че има нещо гнило, но не в Дания, а в приказния воаяж до остров Бали на военната чиновничка. Спонсорирана от компанията, получила поръчката да разфасова снарядите. 
За съжаление това не е само началото, защото, ако перифразираме военния министър, всеки ден изскачат скелети от гардероба. Размириса се от куп сделки с военни имоти, наследени от предишните управляващи, изобщо не се учудихме и когато се разбра, че в язовира, наводнил фатално село Бисер, пак имат участие военните. Ще припомним, че няма наказани още и за взривовете в Челопечене. 
Затова съвсем естествено възниква логичният въпрос кога най-после ще видим участниците в тези престъпни деяния в раирани костюми. Само ако това стане действителност, можем да бъдем сигурни, че времето на армейските розови беемвета си е отишло завинаги и гардеробът ще бъде изхвърлен на боклука.