Общо показвания

петък, 20 април 2012 г.

Вот за смях и унижение

Беше ясно, че това ще се случи. Атакистите от самото начало казаха, че искат референдум за ядрената политика, а не вот на недоверие към управляващите. Заради вътрешните боричкания бившите комунисти май напълно са изтрещели, след като така лесно се вързаха да искат вот. Но защо се учудваме, след като вече не могат сами да съберат гласовете за каквато и да било инициатива. Хубаво би било, вместо да се занимават с глупости, да погледнат истината в очите, и ако могат, да влязат отново в час.
От друга страна, социалистите извадиха късмет. Защото, ако се бе стигнало до дебат, всички отново щяха да си припомнят как един милиард отиват за един гьол. И „големият шлем” на Ловеца с двете имена щеше да се превърне в голям смях, този път в пленарната зала.
Има и още нещо. Сега е моментът управляващите, вместо да тържествуват за унизителния провал на Столетницата, да изпратят държавните обвинители на „Позитано” 20 да поискат потъналия милиард обратно. И ако не го получат, да раздадат раираните костюми на тези, които присвоиха нашите пари.