Общо показвания

петък, 21 януари 2011 г.

Яне ще изскочи ли и от ютията!?

В деня на искания от управляващите вот на доверие станахме свидетели на поредния опит за поругаване на свещената сграда. И отново в дъното на скандала бе депутат от партията, по-известна като „Ред, законност и държавна сигурност”. Емил Василев, личен адвокат на Яне и заместник-председател на партията, се опита да залее с чаша вода бившия си колега, а сега независим депутат Тодор Великов. Поводът бе оповестено от Великов писмено самопризнание на Василев, че е изнудван от Яне да подписва документ, че дължи пари, които само с това условие ще му бъдат дадени за предизборната кампания през 2009 г.
Разбира се, че целта на бабаитлъка не е бившият депутат от РЗС, а превръщането на парламентаризма в мръсна дума. Не случайно Яне, заместникът му и други негови депутати използват всяка възможност за скандали. Трябва ли да припомняме как Василев се опита да удари съпредседателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, а после обвини другия съпредседател Искра Фидосова, че се е опитала да го изнасили в тоалетната на Народното събрание. Онзи ден пък гръмко заяви, че обявява гладна стачка, защото щяло да има купуване на гласове, за да бъде спасено правителството.
Е, видя се кой купува гласове и кой е изнудван да подписва подсъдни документи. Точно заради тези разкрития действията на машите на бившата ДС стават все по-налудничави.
Как иначе освен с мозъчни деформации да си обясним и появата на онези тъмни субекти с уж нахлупени каскети, които носят флашките с компроматите на Октопода в централата на РЗС. Това, че по-късно записите ще се окажат ментета, няма никакво значение. По-същественото е, че създателите на „генномодифицирания” продукт знаят как да бранят криминалния преход. Техните пипала са на всички нива сред политиците и институциите.
А какво да кажем за фалшивата подписка на РЗС за провеждането на референдум за свикване на Велико народно събрание, гъмжаща от покойници, затворници и нищо неподозиращи граждани. Със сигурност ще се окаже, че и подписките им за евроизборите и за парламентарните избори са фалшиви. Законно ли ще бъде тези хора да продължат да вършат необезпокоявани простотиите си в парламента!?
Няма да припомняме и гнусните есемеси, които Яне изпращаше по късна доба на свой съпартиец. И защо и досега отказва да се яви на детектора на лъжата, както направи потърпевшият от неговите сексуални попълзновения. Само ще отбележим, че кукловодите няма скоро да мирясат. След като продължават да разпъват чадър над машите си и въпреки многобройните факти, тези хора си лудуват съвсем необезпокоявано. И някой иска да ни докара до ситуацията в онзи виц, в който Киркор пита Гарабед защо ходи така омачкан, а онзи му отговаря, че си глади панталоните със студена ютия. „Е защо не я включиш”, пита Киркор. „Защото, отговаря Гарабед, като включа радиото, чувам за поредната простотия на Яне, включа ли телевизора - пак той, ако включа ютията, и тя ще вземе да говори какво е свършил Яне. И затова не я включвам.”
Така че за да не ни вземат нас за луди, крайно време е на това безобразие да се сложи край. Престъпилите закона трябва да отидат зад решетките, а лудите да бъдат въдворени на Четвърти километър, където да се дърпат за косите и да летят като Барон Мюнхаузен колкото си искат.