Общо показвания

сряда, 5 януари 2011 г.

За морковите и тоягите

Ето какво си мислим докато се запознаваме с донесенията и дейността на видни агенти от бившата Държавна сигурност:
„Щирлиц трябвало да го спускат с парашут и му обяснили: "Слушай сега, ако този не се отвори, което е на практика невъзможно, но да речем че се случи, та ако не се отвори, имаш втори парашут. Спокойно, не е възможно и вторият да се скапе - вероятността е нула процента, след това по план трябва да се приземиш в джип!“ Щирлиц се успокоил, скочил и каква била изненадата му, когато установил, че първият парашут нещо не работи. Дръпнал и втория, но и той бил повреден.Щирлиц въздъхнал:„Сега и долу ако няма джип, егати организацията!“
Простотиите им обаче не ни забавляват. Защото познаваме и другото им лице. Достатъчно е да припомним убийството на писателя дисидент Георги Марков, извършено точно на рождения ден на Тато....
Вече сме наясно, че и криминалният преход е тяхно дело. Не можем да приeмем за случайност набъбналия брой на посланици агенти на ДС по времето на президента с двете имена. Целта след тяхното разкриване, освен международната излагация, е всички да видят че не само държавният глава е маскара. Ще цитираме отново психиатъра д-р Николай Михайлов: „Това е тактика на едни хора, които нямат какво да губят в морално отношение и са си плюли на физиономиите”.
Сега предстои да бъдат разкрити ДС агентите в контролираната от Ловеца с харамийския псевдоним Националната разузнавателна служба. Ще бъдат оповестени приятелите на Щирлиц и във военното разузнаване, което днес има благозвучното название “Служба Военна информация“.
Така че циркът ще продължи. Но това не бива вече да ни притеснява.
По-важното е да бъдат прибрани морковите и да се извадят тоягите. Защото е време двадесегодишното заиграване с бившите тайни служби да приключи. И да бъдат разкарани завинаги троянските им коне от политическия ни живот. Заслужава си усилията, дори само заради излъганите надежди най-малко на едно поколение българи.