Общо показвания

неделя, 23 август 2020 г.

Все по отблъскващо, и позорно!

Демократични болшевики и криминални типове, някои от които издирвани от полицията, демонстративно превземат протестите и безчинстват на воля под благия поглед на самоназначилите се за лидери и подкрепящия ги абдикирал от поста си държавен глава.

Забелязали ли сте обаче, когато стане напечено, как бързо се изнизват!? 

С бързината на фокусник, иначе обичащия да размахва юмрук и папагалства президент моментално избяга и  се скри в клетката си, когато самозабравили се негови сподвижници, с въодушевлението на терористи, превзеха и поругаха свещенния Храм на победата. И то в деня на тържеството, отбелязващо годишнината от Шипченската епопея. По същия начин, загубилият гражданската си доблест саморазжалвал се генерал, се скри и не каза нито една укорна дума, срещу хулителите на лидерката на БСП и шефката на парламентарната група на ГЕРБ на излизане от БНТ. Не се чу нищо да каже и за онази жена, заклещена в колата си с двете си деца от група вандали на кръстовище пред Румънското посолство.

Е, как да му повярват “умните и красивите”!? 

Истината е, че те все по-малко вярват и на самоназначилите се за лидери на протеста. Има нещо съмнително и миришещо на задкулисно договаряне противенето им на призивите да се организират в движение или партия. Дори не им обясняват, а направо им нареждат, че първо трябва да получат оставката на управляващите и главния прокурор и след това ще решават как да спечелят изборите. Не е случайно, че същото иска и абдикиралия от задълженията си държавен глава и подкрепилата го БСП.

Както е тръгнало,  смятаните за “полезни идиоти”, едва ли още дълго ще продължат да бъдат използвани за красиво лице на протеста. И не само, защото ваканцията приключва. А защото жадните за бърз реванш подсъдни олигарси, нямат нужда от беззъби хепънинги и “културни” програми на Орлов мост. Затова насъскват платените си бойци към преки сблъсъци и държавен преврат. 

Само че действията им стават все по отблъскващи и позорни. И съпротивата срещу тях е неизбежна. А тези, които се ослушват и не предприемат нищо, не трябва да си мислят, че както е ставало проз последните години, пак ще бъде предпочетено по-малкото зло... Но нека не избързваме. Древните философи са го казали точно - “справедливостта отдава всекиму своето”!