Общо показвания

неделя, 16 август 2020 г.

Хайде, стига с тази идилия!

Управляващите май ги устройва наложеното от протестиращите “статукво” да  тормозят мнозинството граждани и по никакъв начин да не застрашават устоите на правителството. Показаха им, че има и червена линия, която не бива да се прекрачва и те се съгласиха. Такова място е например кръстовището пред Румънското посолство в София, както и ключови пътища, които не е желателно да се блокират за дълго. Столичният кмет дори отправи молби и същевременно призна, че няма издадени разрешения за протестите. 

Каква идилия, бихме възкликнали!

За властници и протестъри може и да е така, но не така се чувстват, мнозинството българи, чието ежедневие е безцеремонно потъпкано. Те са принудени не само да се съобразяват превърналия се вече в норма хаос, но и да търпят изблиците на омраза от агитки, зад които надничат сенките на подсъдните олигарси. И не само от тях, защото тези, които се имат за “умни и красиви” и са “честни и справедливи”, тутакси престават да бъдат такива, когато насреща им се изпречи някой, който не мисли като тях. Спомняте ли си как само преди нощ те освиркваха, ругаеха и бутаха млада жена с деца, само защото искаше да и се даде възможност да се прибере с колата си вкъщи. Всъщност, действията им не се отличават от глутниците на атакистите и на други националисти от близкото минало.

В Конституцията в чл. 39 и в Наказателния кодекс доста подробно в Глава втора са изброени всички тези безобразия, свързани с потъпкването на обществения ред и правата на гражданите. Вместо властниците, като щрауси да си затварят очите, крайно време е подбудители и участници да получат подобаващи наказания. 

Защото ако тази “нова нормалност” е приемлива за управляващите, то търпението на всекидневно унизяваните се изчерпва. Има многохилядна подписка на граждани срещу това безобразие. Понеже все още няма реакция, напротив, дори полицията се оттегля от конфликтните места, съвсем логично започват саморазправите. И както правилно отбеляза един изнервен таксиметров шофьор – имат късмет протестърите, че съвременните автомобили нямат манивели.

Нека обърнем специално внимание и на абдикиралия от задълженията си държавен глава. Поведението му е като на предводител на хунта, готвеща държавен преврат. Нека му напомним, че се намираме в Европа, членове сме на НАТО и подобни евразийски провокации едва ли ще бъдат търпени. А за назидателно размахания юмрук има специална глава в НК, която се нарича “Престъпления против републиката”. Това, което той прави в момента отговаря напълно на чл. 95 – подронва и отслабва републиканската власт с непрекъснати призиви за бунт. 

И накрая нека отправим едно предупреждение -  папагалстващият президент, самозабравилите се протестиращи, издевателстващи върху чужди граждани, пътуващи по международните пътища на страната на, както и бездействащите управляващи, трябва да знаят, че в не една от партньорските натовски страни има закони, позволяващи им да се намесят, включително и със сила, за да защитят, както достойнството на своите граждани така и на демокрацията. ,