Общо показвания

сряда, 12 август 2020 г.

Протестъри за мезе

Уж са “умни и красиви”, а все още не могат да разберат, че и този път ще бъдат излъгани. И неколцина мними лидери ще си осигурят пай от баницата, депутатски места и възможности за задкулисни договорки. А те очевидно са започнали, както се видя от видеото с неслучайно известния като Пинокио лидер на “Демократична България”. Че публично говори едно, а иначе е маша на подсъдни олигарси, се знае още от предишните протести и най-вече с участието му в правителството, в което извърши куп бели и написа не един и два доноса до Брюксел. И сега пак иска да преметне всички, а после да загърби протестиращите се.

Очевидно тайните договорки на самообявилите се за лидери на протеста вече са известни на управляващите. Не случайно те, вместо да разчистят запушените кръстовища и осигурят правото на свободно придвижване на повечето българи, пазят изживяващите се като “борци за свобода”. Играта на котка и мишка май е приключила, изборите ще са редовни, както обикновено става в правовите държави.

Освен за излъганите протестъри има и още една лоша новина - тя е за президента, който с папагалското си говорене и сеене на омраза, настрои всички срещу себе си. Никак не е случайно, че вече има подписка за неговия импийчмънт. Най-вероятно с това ще бъде открит новия политически сезон на парламента. И едва ли някой ще съжалява за човек, който се опитва да разруши проевропейското бъдеще на страната, прикривайки се зад дежурните мантри, насърчавани от задкулисието още от зората на демокрацията. Но както е казал народа – каквото повикало, такова се обадило. 

Изводът е, че е крайно време всички, които имат политически искания или са решили да се занимават с политика, да разберат, че има демократични правила, които отдавна са измислени. И не улицата ги налага, нито случайно попаднали във властта лица.