Общо показвания

сряда, 19 август 2020 г.

Не е смешен “плачът” им.

Действията на протестиращите стават все по-гротескни и безсмислени. Уж се борят за права и свободи, но признават само своите, а тези на мнозинството потъпкват. Имат претенции за чест и достойнство, но поругават символи на демокрацията. 

Не е ли смешно и наивно да протестират срещу полицията, че не ги пази от гнева на попадналите в техните блокади граждани. Или поради гузна съвест отидоха там, за да “изперат” издевателствата над жената с двете малки деца, блокирани незаконно от тях. Не, никак не е смешно, а е цинично да се правят на жертви, брутално нарушилите законите.

А какво да кажем за натрупаната от тях купчинка от камъни на Орлов мост, която била паметник на свободата, след като само на 100 метра от тях има един друг паметник на страна окупатор, донесла ни режим, който бе осъден и обявен за престъпен. Да не би да се борят за връщането на тези времена!? Не случайно, опитващата се да ги яхне маргинална “Демократична България”, напоследък наричат “Демократични Болшевики”.

Има и още нещо, което непрекъснато им се казва – грях е да се замерват с храни свещени сгради като “Народното събрание” и други институции. Тези действия на ситите “умни и красиви” са поредното доказателство, че подсъдните им попечители от олигархичните кръгове, вместо да даряват храни на тези, които имат нужда, се подиграват с тях и така предизвикват и техния гняв. 

Изводът не е лицеприятен – протестиращите се превръщат в полезни идиоти, които се  използват от домогващите се за реванш и смяна на геостратегическия път на страната. Това, разбира се няма как да се случи, но покварата им ще остане. Затова накрая ще попитаме и управляващите  - докога с бездействието ще помагат за моралното деградиране на поредното поколение млади българи!?