Общо показвания

четвъртък, 30 юли 2020 г.

И нашата търпимост се изчерпва!

Ето и на това станахме свидетели: четири часа полицията да пази невинен гражданин от линч - шофьор, който се е движел според правилата на движение по улица, на която няма знак “Стоп!”, не е била и преградена от полицията. “Обвинен” е, че “прегазил” протестиращ с колата си. Медицинският преглед, обаче установил, че му няма нищо. Самият “пострадал” заяви, че няма претенции. Няма подадени жалби и от свидетели. Накрая се оказа, че "пострадалият" е излъгал, видеозаписите показват, че той си дърпа крака, преди оттам да мине гумата на колата.

През четирите часа на т.н. “граждански арест”, шофьорът е бил принуден да седи заключен в колата си и да търпи издевателствата – да бъде хулен, колата му да бъде замервана с кенчета от бира и мърсотии. А полицията да го пази.

Докога ще продължава това безобразие!? Самообявили се за радетели за справедливост, които се намират незаконно на улицата,(защото не са получили разрешение по надлежния ред), да нарушават правото на свободно придвижване и да безчинстват, като се опитват да се саморазправят и потрошат законно притежавано имущество.

Нека кажем направо – по тази логика утре те могат “граждански” да бесят, когото си нарочат. Вече знаково провесиха бесилка на един светофар. Историята познава много такива печално провалили се в крайна сметка действия. Миналият век крайцерът “Аврора” със залп обяви началото на изстъпления, довели до смъртта на милиони. Известни са и “Нощта на дългите ножове” в нацистка Германия, вилнеенето на хунвейбините по време на така наречената “Културната революция” в Китай и разстрелите на милиони камбоджанци от “Червените кхмери”.

Няма как в една демократична страна, член на Евросъюза и НАТО, това да бъде допуснато. Време е управляващите да се погрижат за обществения ред. Но не като охранители на малцинството, а като пазители на гражданските свободи на мнозинството. Нека да не предизвикват с бездействието си гражданския мир.