Общо показвания

сряда, 15 юли 2020 г.

Връзките за връзване на гащите свършиха

Като се преобърне колата, пътища много. Още повече ще са набедените за виновни. От самото начало беше ясно, че управление с псевдопатриоти ще носи само беди. 

Ще кажем направо - няма разлика между действията на лумпените, хвърлящи самоделни бомби, опитващи се да нахлуят в парламента или да пият кафе, непоканени в чужди собствености и натвореното от онзи управляващ политик, който буташе насилствено жена на границата, “диагностицираше” като “уж болни” деца инвалиди и определяше като “майтапчийски” поругателни снимки на негов съпартиец, правени в лагера “Бухенвалд”, лобно място на хиляди евреи.

След първите скандални гафове, на управляващите беше предложено да се търси формула за експертно управление. Вместо общи перспективни решения, започна запушване на пробойните с угаждане на отделни недоволни прослойки и участие в псевдопатриотични игри. Междувременно винаги получаваха подкрепа, и по време на европредседателството, и за необратимото обвързване с НАТО чрез покупката на модернизираните самолети F-16. Безкористна подкрепа получиха и заради пандемията. 

Но в момента, в който избухна ловко манипулираното от подсъдните олигарси недоволство, забравиха за даренията и оставиха машите да се опитат да влязат в чужди собствености. Прав е господин премиерът, вирусът е тук и ще се наложи още дълго да живеем с него, а мнозина, включително от протестиращите, може да се наложи да бъдат спасявани. С помощта на дарените уреди и медикаменти. Парадоксално, нали!?

Затова отново ще кажем, номерът “на чужд гръб сто тояги са малко, вече не върви”. Каквито и решения да вземе Европейския съвет за помощта, която страната ни трябва да получи за щетите от пандемията, отсега е ясно, че това не може да е оправдание да бъде продължено едно срутващо се управление. Всеки трябва да понесе отговорността си и вместо да се опитва да я прехвърля на други, да пристъпи към демократичните изборни процедури. Връзките за връзване на гащите свършиха, има нужда от нови гащи.