Общо показвания

неделя, 30 март 2014 г.

Кукувицата кукна фалшиво

Последователността, с която натрапената за водач на евролистата на Реформаторския блок Меглена Кунева руши десницата, вече не учудва никого. Видя се от самата листа защо подредилите се на първите места партийни лидери от останалите формации на думи са за гражданско представителство на “умните и красивите”, но в действителност в главите им и днес гърми член първи от комунистическата конституция за ръководната роля на партията. Не може и да е друго, след като техните патрони и те самите са кръвно свързани с бившия режим на Тато. И с действията си през годините на криминалния преход дадоха всичко от себе си, за да 

отблъснат близо два и половина милиона избиратели, наивно повярвали, че ще живеят в демократичен свят.


Очевидно е също така, че наглостта на кукловодите няма граници. За да постигне реванш, фалиралият икономически кръг чрез своите тинк танкове не се колебае да обезвери и малкото останали десни идеалисти - първо, чрез механичния сбор на доказали политическата си всеядност безскрупулни колаборационалисти, а след окончателното подреждане на кандидатите за Европарламента показа, че червено-синята номенклатура е единственият възможен избор за тях: тоест в действителност да няма за кого да гласуват. Този филм вече сме го гледали. Видяхме резултата от него, когато десницата с гръм и трясък се провали на миналите парламентарни избори. И остана извън парламента. Но това е без значение за тези, които прибраха тлъсти комисиони от загробения в един гьол един милиард пари на данъкоплатците, а днес отново чуват звъна на сребърниците и са готови на всичко, за да си върнат изгубените позиции.


Проблемът им е, че тяхната кукувица пее все по фалшиво и налудничаво. 

Привиждащите й се конспирации в парламента, както и умопомрачителните заключения, които прави по този повод, издават единствено клиничното й желание да си върне привилегията да бъде някой. Впечатляваща е наглостта й да твърди как Брюксел трябва да разбере, че те са “сериозни европейци и българи, които владеят новите инструменти на българския патриотизъм”. Тази, която стана известна там като Мадам Yes, щяла да настоява за много силно мажоритарно присъствие, заради всички в европейската листа. 

Кава загриженост от човек, който единствено го интересува как го оценяват кукловодите.

Госпожата, която тогава обслужи със закриването на два блока на АЕЦ “Козлодуй” не само бъдещите си началници в белгийската столица, но и кръгът, който заради личното си облагодетелстване, пожертва бъдещето на милиони българи чрез онзи “Голям шлем”, днес си позволява да говори за патриотизъм. Не случайно, макар и с горчивината на излъган десен симпатизант, известен психиатър характеризира точно подобно поведение: “Това е тактика на хора, които нямат какво да губят в морално отношение и са си плюли на физиономиите”. А ние ще кажем, че това е поредното яйце на червената кукувица в гнездото на десницата. Какъв срам всъщност! И какво падение вдясно!