Общо показвания

понеделник, 28 ноември 2011 г.

Политическото порно за наивници


Спомняте ли си какви кирливи ризи изплуваха след като Иван Костов напусна синята СДС и създаде ДСБ. Оказа се, че той чрез контрола си във фондация „Демокрация“ притежавал голяма част от движимото и недвижимо имущество на „Раковски“ 134. И без да му мигне окото тръгна да си прибира автомобили, компютри, включително резервните джанти и гуми, поиска си дори купените за резерв компютърните мишки. Тогава на всички им светна, че битката не е за „духа и тялото“, както твърдеше Командира, а за сребърниците. Можем да посочим и много други примери, като например как една мандатоносителка на НДСВ си купи с такива пари сграда на пъпа на София, уж за офис...
Така че днешната политическа порнография, която се разиграва заради семейните разпри в Атака не бива да ни изненадва. Ще кажем само, че там, където няма чест, няма и достойнство. Това, което можем да твърдим със сигурност е, че шоуто е в началото си и тепърва ще разберем в какво и за какво потъват нашите пари на данъкоплатци. По-същественото е, че потресаващите истории не са обикновена любовна мелодрама, гарнирана с пикантерии. Защото са пропити с охолство, дължащо се на нашите пари на данъкоплатци. И затова са поучителни за избирателите. Те задължително трябва да ги чуят, за да знаят какво да правят на следващите избори. Ако е вярно това, което разказа Ивайло Нинов, бивш шофьор на Волен Сидеров по една телевизия , е достойно да влезе в учебниците по корупция. По думите му фирмата на провалилия се техен кандидат кмет на София е извършила ремонта в централата на Атака на Врабча 1, както и на редакцията на в. Атака като е осчетоводила 330 000 лв, а реално ремонтът не струвал повече от 80 000 лв., Сменени са били само плочките и дограмата на централата. Разликата, естествено потънала в джобовете на тези, които организирали далаверата. По същия начин били закупени 40 000 химикалки срещу далеч по висока цена от реалната.
Няма да придиряме на пурите от 120 лв., нито пък за сметките по хотелите от по 5000 - 6000 лева на вечер, за които го обвиняват също. Но ще се поинтересуваме от това къде са отишли парите от многомилионната партийна субсидия, с която единствено се е разпореждал лидерът. Всички видяха и струващия 250 000 евро апартамент на новата му фаворитка на централната столична улица „Витоша“. Впечатляващи са и разкритията за плащани крупни суми (от 100 лв. нагоре) за участие в митингите на „Атака“.
Още по-интересно за нас е да знаем кои са кукловодите и кой внедри този национализъм в дясното, за да го петни с отявления са антисеметизъм и призивите за нов възродителен процес. Всъщност не е трудно да видим зад него дългата ръка на Октопода, с който уж „Атака“ се бореше, кълнейки се във вярност към управляващите. А днес с лека ръка се отвръща от тях и се мъчи да осребри оцеляването си от кашата, в която сами се набутаха. Само че мястото на тези, които предават е много точно определено в глава 27 на „Светото евангелие от Матея“:
„3. Тогава Юда, който Го беше предал, като видя, че Исус бе осъден, разкая се и върна тридесетте сребърника на главните свещеници и старейшините и каза:
4. Съгреших, че предадох невинна кръв. А те рекоха: Нам що ни е? Ти гледай.
5. И като хвърли сребърниците в храма, излезе и отиде и се обеси.
6. А главните свещеници взеха сребърниците и рекоха: Не е позволено да ги туряме в храмовата каса, понеже са цена на кръв.“