Общо показвания

петък, 11 ноември 2011 г.

Не плащаме за популизъм

Вече не минава седмица, в която някой от червените или някой от дясно, да не поиска министър или направо премиерът да дойде в пленарната зала и да дава обяснения. Саботирането на дейността на парламента от червено-синята мъгла с безсмислени дебати стана толкова прозрачно, че никой не гледа на новите им намерения сериозно, а управляващото мнозинство ги отхвърля на секундата. Това обаче не смущава никак инициаторите. За тях е важно, че могат да използват парламентарната трибуна за поредната доза интриги.
Не е ли е твърде популистко и направо бездушно да се изцепиш оттам, както го направи лидерът на ДСБ Иван Костов с думите:”Медийното шоу може да напълни очите, но не и корема на железничарите”!?... Нима той самият нямаше възможността да ги нахрани по време на неговото управление, но с нищо не попречи фалитът на железниците да не се случи. Затова не само железничарите, но работниците и служителите от много други сектори, отдавна му нямат доверие. Видя се по време на последните избори колко е жалко представянето на Синята коалиция. Но вместо да си вземе поуки от собствения си крах, Командира пак се опитва да прехвърли проблемите от болната на здравата глава. Всъщност действията на подобни популисти много приличат на онзи разговор между две прасета, в което едно пита другото:”Какво ядеш, бе?”„Портокал.”„Честно да ти кажа, въобще не ми прилича на портокал.”
„Ами какво да ти кажа - ям го за трети път!”
Ние няма да сме толкова груби, но ще кажем откровено, не само на бившия премиер, но и на всички, които не искат парламентът да работи, че не им плащаме за това.