Общо показвания

четвъртък, 29 юли 2021 г.

Не сме стадо, уважаеми политици!

Ясно е, че и Диоген с фенера да викнат, светци за министри трудно ще се намерят. Или ще открият далавери, или ще му открият срамни обвързаности, а може и просто да го окепязат, както е описал в произведенията си великият Алеко Константинов.

Ясно е, че щом замирише на власт, докопалите се до нея, ще забравят какво са обещавали и като хиени ще опитат да се облажат от нея. А тези, на които са им платили или са отдавна известни протежета на разследвани за далавери олигарси, ще трябва да се “отблагодарят” подобаващо.

Въпрос на проста аритметика е, че депутатите на БСП (36) и ДПС (29) са достатъни, за да може ИТН да направи правителство без подкрепата на “Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!” Извиването на ръце за точно определени министри, както и последвалите “разкрития” за тях, правят враждата необратима. Друг е въпросът, че дори да има правителство, то може да се срине, преди да са изпълнени заложените приоритети.


Е, до подкрепата на ГЕРБ ли ще трябва да опрат, да попитаме в рамките на шегата!?


Нека не забравяме и сянката на президента, който подготвя преизбирането си. Ключови негови министри от служебния кабинет се провалиха с трясък, дори най-хвалените, вече отпадат от сметките за редовния кабинет. Тогава дали и за него не са по-изгодни нови избори “две в едно”!?…


Всъщност, ако “духът от бутилката” е на път да бъде изпуснат безвъзратно, по-добре е да се иде на нови избори. 


Има обаче един проблем. Но той е много съществен. Увлечени в своите си ежби, политиците се канят да ни пратят до урните без да ни питат. Сякаш сме безропотно стадо. Не, ние не сме стадо, уважаеми! Търпението ни се изчерпва. Затова, ако не искате, вместо към урните, да ни видете отново на улиците, по-добре си седнете на задниците и направете правителство. От вас чакаме решаване на проблемите, а не чешене на лични амбиции и слугуване на кукловоди.