Общо показвания

неделя, 4 юли 2021 г.

На страната на дявола

Някой наистина дърпа опашката на дявола! И бедите, за които от кумова срама, започнаха да предупреждават и управляващите, може да ни сполетят наесен. Как иначе да си обясним бавният темп на ваксиниране, влючително на лекари и персонал, които работят в рискови зони. Уж министърът на здравеопазването и водещи вирусолози всекидневно ни убеждават, че само ваксинирането може да попречи на разпространението на вируса. А в същото време остават безразлични към редуващите се една след друга абсурдни сцени: 

Повече от година продължава наглото поведение на техен колега, който по една национална телевизия заяви, че би се ваксинирал само, ако му опрат пистолет на челото или му предложат подобаващо изгодна оферта. В същото време по друга популярна телевизия известна фолк певица със сълзи на очи разказва как преди няколко месеца е загубила баща си, безмилостно покосен от вируса. На всичкото отгоре преди дни беше разкрит лекар, който срещу добро заплащане издава фалшиви сертификати за ваксиниране.

Не, случващото се не е и трагикомично. Във Великобритания, Германия и Франция такива антиваксъри бяха лишени от лекарски права. А издаващите фалшиви документи са изправени пред съдебните власти и ги заплашва затвор. У нас няма никаква реакция. Независимо, че точно защото се даваше трибуна на тях, се стигна до колапса на болници миналата есен. И сега те отново изпълзяват, а покрай тях вече и черноборсаджии. На тези, които са се сдобили с фалшивите документи и през ум не им минава, че лъжат не само себе си, но и че представляват опасност за много други.

Е, дяволът няма начин да не потрива доволно ръце. Служебният кабинет е временен, здравната обстановка е добра, вниманието е насочено към предизборни цели. Каквото има да се случва, ще е наесен – друг ще опере пешкира. С подобно неумело прикрита лицемерна загриженост, как да им повярваме на обещанието за почтеност, прозрачност и професионализъм. Всъщност, най-глупаво е да си мислят, че като са на страната на дявола, той ще ги помилва.