Общо показвания

вторник, 25 ноември 2008 г.

Трамваят и кучетата

Късметлия е Сергей. Първо Буш го хареса за зет и му подари рокерско яке. Сега пък Брюксел реши да му спести неприятните новини предконгресно. Как иначе щеше да се хвали за успешен мандат, ако ни  бяха отрязали 220-те милиона евро миналата седмица. А какво ще се случи с още 340 млн. евро, които продължават да бъдат спрени. 
Нека си припомни все пак с какъв ентусиазъм премиерът заяви от трибуната, че световната финансова криза ще разкрие невиждани  перспективи пред страната за разлика от останалия свят, който заслужено ще страда. 
А какво да кажем за неговата романтична разходка със стария трамвай. Какво ухажване на старите комунисти. Как да не си спомнят те за времената, когато някои умираха, пеейки Интернационала. А късметлиите, които дочакаха 9 септември, си живееха щастливо в златните времена на Тато.
Шегите настрана. Това, което се случва, никак не е радостно. Парите, които внасяме в европейската хазна, стават много повече от тези, които получаваме. Ясно е, че те няма да излязат от джобовете на олигарсите, а от данъкоплатците, включително и от тези, които винаги гласуват за БСП.
Но и в Европа не закусват карфички. За съжаление няма кой да ги чуе. И едва ли другарят Сергей си дава сметка колко цинично е да кажеш: "Кучетата си лаят, трамваят си върви."
Какъв срам всъщност!