Общо показвания

петък, 7 ноември 2008 г.

Депутати на ДАНСинга

Управляващите съвсем се оляха. Сега поискаха депутатите, които ще разследват службите, да са под непрекъснат оперативен контрол. Май въобще не им пука, че само за две години са похарчени 90 милиона лева на данъкоплатците за слухтене. При това без видим резултат. Не се впечатляват дори, че заради липсата на комисия, която да контролира ДАНС, могат да си докарат предпазна клауза.
Ясно е, че комисия трябва да има не само за новата агенция, а и за всички служби. Сега е моментът тя да се направи. Но БСП не иска и да чуе, защото ще лъснат нови афери като тази за подслушваните журналисти. Както и за далавери, които са пълнели партийни каси. Червените да не са луди да си вкарат този таралеж в гащите точно преди изборите. Затова са и тези пируети на парламентарния дансинг.
Защо например опозицията да няма председател, че дори и мнозинство в бъдещата комисия. Това ще е добър коректив за управляващите, които непрекъснато твърдят, че борбата с престъпността не е само тяхно дело. 
Смешният танц с достъпа до тайни е и за друго.  И то е да не се разбере, че бандитите работят рамо до рамо с тези, които трябва да преследват. Това е, което най-много притеснява "Позитано".  
Очевидно е, че целта е грабежът да продължи, а службите - да си останат техни слуги.