Общо показвания

петък, 14 ноември 2008 г.

Червеният гущер

Нищо драматично няма да се случи днес на конференцията на Софийската градска организация на БСП. Шефът й Румен Овчаров ще бъде преизбран. В ръководството ще влязат нови негови хора. Но това няма да промени болезнения за тях факт, че са опозиция в София, макар че са управляваща партия. 
И, разбира се, за това ще е виновен кметът. А не врагът с партиен билет, както беше по времето на Командира. В БСП знаят кога да бъдат единни. Пак ще плеснат с ръце и ще се прегърнат. И ще тръбят как страната ни има най-доброто управление на прехода. Ние си знаем колко е добро, знаят го и в Брюксел. Крадците ще викат дръжте крадеца. И пак ще са на свобода. Но може и да бъде друго, след като са от едно котило. 
Добрата новина е, че партийната олигархия, която винаги е била скрита, невидима и недосегаема, излезе на светло. И поиска да управлява директно, машите вече не са й нужни. Червеният гущер има много опашки. И веднага къса някоя от тях, щом бъде настъпен. И двамата Руменовци го знаят, знае го и Сергей. Скоро ще стане ясно кой е гущер и кой опашка. Затова битката ще е безмилостна и няма да мине без жертви. 
Лошата новина е, че каквото и да се случи в Столетницата, цената ще бъде платена не от нея, а от избирателите, на които няма да им е до смях. Дано да им светне какво да правят, когато дойдат изборите.