Общо показвания

петък, 13 август 2021 г.

Кога "лудите" ще се налудуват!?

Избраниците на народа май нямат умора. Но не за да работят на “полза роду”, а да си търсят кривици. Така се хванаха за гушите, че и “кокалът” взе да им се изплъзва. Може и да е забавно за сеирджиите, вижда се ясно, кой им дърпа конците. Но и дразнещо, защото потърпевшите сме ние, не манипулаторите. 

Изобщо не ни е безразлично като влизаме в хранителните магазини и виждаме как цените вървят нагоре. Нито да гледаме как лекари от първа линия на битката с Ковид, хвърлят стотинки пред Здравното министерство. Нито ни се гледа с “разбиране” на усукването от ръководството, че положението не е толкова страшно, няма да има ограничения и предложените мерки от столичната РЗИ били неприемливи. Знаем до какво доведе подобна тактика в желанието на предишните управляващи да спестят някой друг лев за компенсации на бизнеса. 

А какво да кажем за “внезапния” скок на цените на тока за производствени нужди и готвения бунт на засегнатите. С временно запушване на пробойни няма да стане. Нито с прехвърляне на топката, че това е стар проблем и други са виновни. Не за друго, а защото това води до бъркане в нашия джоб. Не на последно място трябва да се има предвид, че бежанците напират отново, препълниха лагерите ни. И не със свикване на консултативни съвети, нито с изказвания на “мюрета”,  че можело да има нов състав на служебния кабинет. А с бързи действия на отговорните институции да се решат проблемите. Има отиграни модели, случващото се не е внезапно бедствие.

Истината е, че се пренарежда политическото пространство. Но нека това да не е на наш гръб и да не ни заглавичкват, че изборите са “най-демократичното” решение. А в същото време, с очерняне един друг, се опитват да ни натрапят правилния избор. Не, изборът вече сме го направили, не един път, а два пъти. На третия път стамната ще се счупи и ще е по-добре за всички, други да дойдат на техните места.

Шансът не е в хуленето, а в спешното откликване на житейските нужди. Уж всички са съгласни, че без парламент няма как да се управлява. А с всички сили се стремят да го разтурят. Не е ли налудничаво!?… 

Само че не ние ще сме тези, които ще ги лекуват. Нека им сърбат попарата тези, които от години ни ги натрапват, а сега, за да си измият ръцете, ги оставиха да станат и за посмешище!