Общо показвания

петък, 5 юни 2020 г.

Програмирани да вредят

Няма да се отърват само с презрение!
Да се иска от генерал Венцеслав Мутафчийски на стотния ден от създаването на щаба за борба с коронапандемията да се извини за това, че има малко загинали, е същото като във вица за Нане, който, като видял жираф в зоопарка, казал: "Вуте, нема такова животно!" и отговорът бил: "Епа нема...". Този провинциален щекотливо глуповат напев, гарниран със щедро раздаваното червено ферари “едно за теб, едно за мен”, го слушаме от зората на демокрацията. Резултатът е 30 годишна чалга епидемия - опростачване и трайно опростяване на няколко поколения млади българи. Нали искахте демокрация – ето ви я: мутри и Слави Трифонов...

Но времето на програмираните да вредят изтече. Назначените олигарси са подсъдни, подставените партийни лидери маргинализираха партийките си. А пандемията спря либералния разгул. Е, трябва ли да се учудваме, че не ген. Мутафчийски, а репортерите вече проявяват нетърпимост към наневутевеца от 7/8 ТВ. Новото поколение, няма нужда от винаги готовите за мимикрия псевдо алтернативи. 

Нека кажем направо – докато хора като лекарят Мутафчийски са спасявали и спасили хиляди животи през годините на прехода, други, за да угодят на кукловодите, услужливо са промивали мозъци. От прозореца на лъскавия червен автомобил няма как да се види матовия цвят на поразения от вируса бял дроб. Няма и такова животно като емпатия. И вместо да благодарят за нечовешките усилия на генерала, той ни благодари, включително и на неблагодарниците от “7/8”. На тяхната наглост трябва да се сложи край. Не, няма да се отърват само с презрение! Видов ден ще има!