Общо показвания

четвъртък, 11 юни 2020 г.

Лудите умора нямат


Коронавирусът не съществува, това е световна измама, смятат 23% от българите, според социологично проучване. Трябва ли да се учудваме, че печално прочулият се напоследък доц. Мангъров, заедно със съмишленици иска дебат със специалистите от НОЩ, за да оспори тяхната работа. И то в момент, когато пандемията отново набира скорост - не само у нас. А прокуратурата в най-засегнатия италиански град Бергамо е привикала на разпит премиера на страната, заради грешна политика, довела до смъртта на хиляди.

Всяко стадо си има черни овце. От самото начало беше ясно, че хора с болни амбиции ще мътят водата. Винаги е така – едни създават, други рушат. За късмет, управляващите не се подведоха, а и здравият български разум надделя. С цената на самопожертвователните усилия на хиляди, които безкористно се впуснаха в битката. Но тези, “дето не ги слушат главите”, както е казал народът, нямат очи, за да видят, нито ще проявят емпатия към жертвите и близките на загиналите.

Дори когато признават вече, че ще трябва да свикнем да живеем с вируса, те, вместо да си посипят главите с пепел, защото твърдяха точно обратното, отново търсят евтина изява. Правилно от щаба отказват да обсъждат с вресливата групичка каквото и да било. Цял свят видя в лекарите новите ангели. И благодарността на хората ги издигна високо, високо. Така че, доц. Мангъров, катранът, който сте приготвили, няма как да ги стигне. Но със сигурност може вас да ви омаже