Общо показвания

събота, 29 февруари 2020 г.

Смешен плач

Едно си баба знае, едно си бае, е казал народът. Шефовете на ВиК дружества щели да си подават оставките, отишли на спешна среща с министъра, той също е притеснен, защото ако това се случило, нямало с кого да работи. 

Врявата е защото не са нито терористи, нито контрабандисти, за да ги арестуват така както направили с тяхната колежка в Пловдив. Май тези държавни чиновници не са разбрали, че идва краят на Криминалния преход.

Изглежда обаче главният прокурор няма намерение да чуе воплите им, защото днес заедно с МВР отново са в Басейнова дирекция в Пловдив и има нови задържани. Всъщност трябва ли да бъдат ожалвани, след като по думите на екоминистъра 40% от водовземните съобъжения се използват без издадено разрешително, т.е.подлежат на затваряне, а 60% пък нямат определени санитарно-охранителни зони. 

Не е нужно да си следовател, за да разбереш, че или е далавера, или безстопанственост, а най-вероятно – и двете.

Така че, нека отговорните в този сектор държавни служители не се оплакват, че работели в огромно напрежение. Очевидно е, че на това безобразие трябва да се сложи край. Нека политиците също да не се намесват и да отправят упреци към прокуратурата. Няма място за политически калинки, а от държавни служители, които да си вършат работата, за която са назначени.

Истината е, че това, което се случва, е само едно добро начало към връщането на нормалния модел на управление на държавата. А тези, които си мислят, че ще продължат с практиките на “наши и ваши” от криминалния преход, да не очакват, че някой отгоре ще ги защити и те ще продължат да дерибействат на гърба на всички останали.